onsdag 4 februari 2015

Efter kameran slutat rulla

Barnens himmelrike på den ekologiska farmen Wantoo Wantoo 
i det tredje avsnittet av Familjer på Äventyr!

Se de tidigare avsnitten på SVT Play

8 kommentarer:

 1. Roligt få följa er resa! Här och på tv, hittade nyss hit :)

  SvaraRadera
 2. Jätteroligt att ha dig med!

  SvaraRadera
 3. Jag följer er från Bayern, blir inspirerad och glad av era inlägg. Gillar att ni även låter jobbiga och mindre roliga saker få vara med. Det gör bloggen verklighetstrogen. Tack för att ni delar med er av erat liv, det gör gott.
  Hälsningar Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linnea!
   Tack för din härliga respons, det betyder väldigt mycket.
   Fascinerande att vi från Sverige, som sitter i Bayern och på NZ kan mötas i cyberspace. Väl mött igen :)
   Mvh Ingrid

   Radera
 4. Tack för att ni delar med er av ert äventyr på Nya Zeeland. Jag tillbringade ett fantastiskt år som utbytesstudent i Gisborne (för en väldans massa herrans år sedan) och drömmer om att återvända så att man och de tre barnen (9, 12, 15 år) får se vilket fantastiskt land det är. Jag har förstått att ni nu har arbetstillstånd, men undrar hur ni kunde stanna så länge de andra gångerna? Skulle så gärna vilja hitta ett sätt att åka dit och stanna en längre tid (½ - 1år) så att barnen kunde gå i skolan, tyvärr tror jag inte att vi arbetar i något eftertraktat yrke och då verkar det inte så lätt. Åh vad jag längtar dit!! En annan fråga, vilket/vilka flygbolag flyger ni med när ni åker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gisborne - det var länge sedan! En av favoriterna där vi fick fina vänner, sov som backpackers hos en barnfamilj på en utdragssoffa i ett rosa vardagsrum. Vi har nu uppehållstillstånd, ytterligare ett steg över arbetstillstånd. De första två resorna hade vi turistvisum som man får automatiskt vid inresa i 3 mån, den tredje resan hade bagerska blivit bristyrke och vi sökte arbetsvisum (som också gav rätt till skola) för en kort säsong. Det öppnade möjligheten att stanna längre och arbeta inom restaurangbranschen i två långa säsongen innan vi hade samlat tillräckligt många poäng för att söka u-tillstånd. Du kan annars vara rik eller bli kär i någon kiwi, det är en annan väg in ;)
   Flygbolag är olika varje gång beroende på vem som erbjuder billig biljett. Ett stopp i Europa, ett stopp i Asien och sedan AKL el CHC. Heja dig - det går, det omöjliga tar bara lite längre tid. :)

   Radera
  2. Här hittar ni Skilled Shortage List, som ett lotteri. Bagare, jockey, plåtslagare - de mest märkliga yrken behövs förutom de klassiska som läkare, tandläkare och ingenjörer.

   Radera