torsdag 19 mars 2015

Patsys sista dag på jordenNu börjar det äntligen röra på sig!
Tillvaron har stått still under en månad. Deppiga dagar har avlöst varandra, då vi hela tiden stoppats för kontroll bakom varje krök och varit beroende av alla för allt. Både praktiskt, känslomässigt och ekonomiskt. Det är vi egentligen fortfarande, men hittade häromdagen ett nytt driv att kämpa vidare mot vår dröm. Vi är ju så nära målet nu...
Livsmedelsverket tuggar just nu på våra 150 sidor ansökan och vi hoppas vi får besked snarast. De har lovat tre veckors handläggningstid som längst. Med risk för att vi då får ett nej och måste börja om. Men tänker man på det vill man helst inte gå upp alls om mornarna... Så vi försöker låta bli. Fokusera på allt vi faktiskt kan påverka och istället gå vidare med.
Igår fyndade vi på Återvinningscentralen. Bänkskåp av superduperkvalité täckta av flera ingrodda lager kökshistoria. Tack vare att inga andra än vi såg skatten under smutsen fick vi dem hemkörda för en spottstyver. De var bara glada att bli av med "eländet". Eländet har gjort mig, Ingrid, lycklig i dagarna två då jag med min nya såg fått sätta mina och sågens tänder i virket. Det är så obeskrivligt skönt att få göra något praktiskt iklädd snickarbyxor efter månader och månader vid datorn. Tryckfärdiga filer av vår nya bok, ny hemsida, webbutik, tittarmejl, ny resebyråtjänst, myndighetsansökningar och byte av bank har ockuperat vår tid vid varsin skärm.
DSC_2667.jpg
 
Som en symbol för att vi nu sätter igång med allt praktiskt på allvar tog Ola igår steget: Förra husbilsägarens framlidna svärmor fick gå in i evigheten för gott. Hennes stripade namn på överslafens front , loggan som fått ge namn åt fordonet, fick ge vika för varmluftspistolen. Patsy är nu en skugga blott.
 
DSC_2710.jpg

2 kommentarer:

 1. Hej! Såg er "Familjer på Äventyr" och tycker att ni verkar vara en jättego familj. Satt och inne på fotografiskas hemsida för att leta lite konst och hittade den här konstnären. Tyckte att tjejen på bilden var väldigt lik er dotter, så var bara tvungen att skicka en länk. Ni kanske inte alls håller med, men tyckte att det var lite roligt och att det var en fin bild i vilket fall. Lycka till med ert äventyr! // Klara som precis flyttat hem till Sverige efter ha bott i Polen 6 år.

  https://nouveauricheclothing.files.wordpress.com/2013/05/connection-2010.jpg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Klara!
   Tack för dina rader.
   Vilken härlig association - ja det var en riktig "Engla-bild"! Vi kan se likheten - helt klart. Jag fick ett mejl häromdagen om att jag var lik någon som var programledare i ett knasigt barnprogram - kul med dubbelgångare :D
   Hoppas du vill följa med oss vidare på vår resa. Lycka till med din och hoppas Svedala tar emot dig med öppna armar.
   Ingrid, Wholemeal

   Radera