tisdag 23 mars 2010

Hemresa

Om sex timmar sitter vi på planet! Oooiiiiiiii! Vi är bra pirriga i magen och det känns otroligt märkligt att flyga runt halva jordklotet igen. Dessutom från högsommar till vinterkängor.

Vi har haft det fantastiskt bra in i det sista. Helt fantastiskt! Oron för att komma hem och vakna ur drömmen är påtaglig, men vi försöker hela tiden tala om för oss själva att det vi upplevt är verkligt och alltid kommer finnas med oss. Att ingen kan ta det ifrån oss och att det förmodligen har påverkat oss för lång tid framöver.

Barnen har inte längtat hem något mer än nån sekund under resan. Nu däremot börjar de se fram emot en massa saker hemma, när hemresan är påtagligt nära. (Underbart befriande hur nära nuet barn är!) Engla ser fram emot att komma hem till "djurklubben" i skolan, Alvin längtar till sina leksaksbilar, och morfar har byggt en ny säng till Engla medans vi varit borta som hon i sanning ser fram emot att få sova i. Vi vuxna ser fram emot ett eget kylskåp mest av allt. Och vi alla fyra en dusch med handtag så man slipper duscha som i gympaomklädningen på skolan med vatten ovanifrån. (omöjligt att duscha utan att blöta håret här!) Vi ser fram emot vitsippor, dagsmeja och lång skymning. Här blir det mörkt på en halvtimma - vi blir lika överraskade varje dag.

Nu en sista luftfylld toast och svindyr yoghurt (allt sådant fil-aktigt anses lyx här) med sliskig musli innan vi ska fördela packningen "rätt" i alla väskor. Handbagage kontra incheckningsväskor. Hoppas, hoppas, hoppas att vi inte har övervikt... de 9 kg av fårskinn oroar en aning ;) Och alla snäckor vi samlat, och vulkansten till Englas klass, och Manuka-honung till vårt skafferi och...

Fler bilder kommer vi lägga upp när vi kommer hem, för den som vill se. Det krävs tio minuter per bild med den långsamma Internetuppkoppling vi har här via mobilen...

Nya Zeeland - tack för oss. Det har varit en generös gåva alltihop!

3 kommentarer:

 1. Välkommen hem kära ni!:)KRAM!

  SvaraRadera
 2. Ska bli SÅ KUL att få träffa er igen!

  SvaraRadera
 3. Önskar er en skön hemkomst!

  Tackar vår Far att ni e välbehållna - och nöjda!

  Stor kram från Anna Öjebritta

  SvaraRadera