lördag 18 december 2010

Hog igenkanningsfaktor

Tillbaka! Magiskt! Vilken forman.
Efter en 40 timmars resa fran dorr till dorr ar vi ater pa vart alskade Nya Zeeland.
Vi sa till varandra nar vi landade att det ar sa markligt. Hur man kan aka allra langst hemifran, ur jordklotets perspektiv sett, och pa en gang kanna sig sa otroligt hemma.
Pa nagra timmar hittade barnen tillbaka till sina NZ lekar som de utvecklade i fjol. En kotte, en vattenpol och lite grus och full lekgladje. Den frihet de kanner har och hur den stimulerar deras fantasi ar sa pataglig.

Ingrids hjarna har stannat. Bara det ar i sig ett mirakel. Hennes hjarna arbetar standigt hemma. Med glada, bekymmersamma saval som kreativa amnen. Den ar allltid pa, men har nu, pa mindre an ett dygn, hamnat i vilolage. Sa ljuvligt skont!

Ola njuter den sota doften av landet och upplever helheten med alla sinnen. Kanslor vacks till liv och livet atervander!

Flygresan gick valdigt smidigt for att vara sa lang. 2 timmar till Amsterdam kandes som att vanta pa bussen en stund i forhallande till resten av resans langd. Flygplatsen dar var valdigt trevlig, logisk och inbjudande. 8 timmars flygresa senare hade vi fyrkantiga ogon av varsin underhallningsskarm pa framforvarande satesrygg, magar fyllda av allskons marklig flygplansmat och trotta kroppar efter fa timmars sittande somn. Flygbolaget KLM flyger vi aldrig med igen! Snorkig personal, tranga utrymmen, otrevliga tillsagelser och noppriga kuddar. Ja, tank att en nopprig  resp en nytvattad fluffig kudde med frascht overdrag (som Cathay Pacific i fjol) kan paverka kvaliten pa en flygresa sa enormt! Man ar bra skor (o med prickar) dar 1 mil ovanfor jordens yta.
Vi landade i Peking och dar var det stressigt!!!! Kineser som skrek och viftade at oss att gora ditt och datt. Rev och slet i barnen, Alvin hade en riktigt otrevlig upplevelse i securitycheck:en. Gratandes av fornedring och trotthet kom vi till slut iaf pa planet till Auckland.

Med Air New Zeeland. Vilken lisa for sjalen.
Det ar nog bara Nya Zeelandarna som kan gora t.o.m. informationsfilmen om sakerheten ombord pa flyplanet till en underhallande komedi med rockbakgrundsmusik och dansande fotbollsproffs. Lattheten, humorn och gladjen ar sa mitt i livet pa NZ. Varfor inte gora nagot trakigt och uttjatat roligt, underhallande och lattsamt? Personalen var underbar, maten super, sovmojligheterna storre och de tolv timmar som sista flygresan tog kandes enkel.

I Peking lyckades de fa oss pa planet den sista strackan, men inte vart bagage. En underbar maori kvinna pa flygplatsen har pa NZ har lyckats lokalisera tva vaskor i Hong Kong vilka vi forhoppningsvis far i eftermiddag. Varfor Peking nu skulle dela pa vart bagage och skicka dem dit??! Trosorna borjar ta slut och de varma gympadojjorna ar svara att motivera barnen att ta pa, sa vi haller tummarna for att de dyker upp. Men vi ar sakra och valbehallna pa lagenhetshotell i miljonstaden Auckland dar vi sarskilt tackar for tvattmasknen med inbyggd torktumlare pa rummet! Pa mandag bar det av norrut ut till den farm dar var bil star och vantar pa oss. Dar borjar det enkla livet ur bekvamlighetssynvinkel. Tills dess njuter vi av att slosa pa varmvattnet, frossa i vita fluffiga hotellhanddukar och ha hela Aucklands storstadsutbud utanfor dorren. I jeans och gardagens troja ;)

Vad kul att du orkade lasa anda hit!
Klicka hemskt garna pa "X kommentarer" under inlagget har och skriv enkelt "hej" samt ditt namn i rutan (eller mer forstas)
Valj "Anonymt" under "Kommentera som"
Klicka pa "Skicka kommentar"\
Da ser vi om nagon last vad vi skrivit. En pytteliten halsning hemifran betyder oerhort mycket sa har langt borta. Det vet alla ni som rest langt bort lange!

Stor kram till er daruppe fran oss harnere

5 kommentarer:

 1. Oj, här kan jag inte gilla, utan måste skriva nåt.. ;) Jag hoppas att ni får en toppenresa, trots lite strul i början.
  Det låter fantastiskt att hjärnan stängs av, jag skulle också behöva uppleva det :/ Njut och kom hem utvilade!

  SvaraRadera
 2. Hej vänner! Skönt att höra att resan gått bra och att ni är på plats nu. Underbart att hemma kan finnas även på andra sidan jordklotet ;o)

  Här i Eskilstuna försöker vi återfå lite krafter efter Edwins första riktigt sjuka vecka med dryga 39 graders feber. Ett besök till akuten blev det för att kolla att han inte blivit uttorkad av all mat- och dryckesvägran. Men nu är han på bättringsvägen även om han inte riktigt är sig själv ännu.

  Julgranen står klädd i all sin prakt, men julfriden har inte riktigt infunnit sig ännu. Fortfarande en hel del som behöver fixas innan vi åker upp till Hälsingland nästa vecka, men det ska bli kul och komma upp och träffa alla.

  Vet inte hur stor tillgänglighet vi kommer att ha till internet där, men vi ser fram emot att läsa om era äventyr när vi kommer hem.

  Önskar er alla en riktigt god jul!
  Varma kramar från Helen, Fredrik och Edwin

  SvaraRadera
 3. Hej älskade vänner!
  Så härligt att ni kommit fram innan Europas flygkaos bröt ut ;)
  Njut av er tid, fast det vet jag ju att ni gör.

  Här hemma rullar allt äntligen på som vanligt efter B munoperation, han äter o sover hyfsat. Nu längtar vi alla efter skolavslutning och julfirande i Kisa.
  Ta hand om er så hörs vi snart igen.
  Massa kramar Chatto

  SvaraRadera
 4. Hej och kramar till er!
  Här är snökaos på många stora flygplatser, så ni reste i rätt tid innan allt bröt ut! skönt att resan gick bra trots strul i Peking( men det kunde ni inte påverka!) Ni är tillsammans och det är huvudsaken! Glad att ni är där ni mår bra.
  Vi åkte till Storvreta i helgen. Skönt att se hela familjen hemma. Amanda sätter ihop två ord nu. Gick till farfar och sa: "Fafa böja" Hon ville att han skulle hjälpa henne att byta. Klok unge!!
  Allt väl KRAM! Solweig

  SvaraRadera
 5. Ida: min syster menar att vår gemensamma mamma tilldelar hjärnans avstannande det berömda Miljöombytet. Prova det du också!
  Helen, Fredrik & Edwin: vad jobbigt med så dramatisk sjukdom. Och vilken oro som kan väckas i kärleksfulla föräldrar, det låter som ni fått erfara det! Gott att det går över och gott att höra om er fam jul. Var rädda om varandra precis som vanligt. Kramar!
  Chatto: skönt att höra att B är tillbaka på banan. Njut julen nu och strunta i det ni tror att ni måste göra-kramas är viktigast! :)
  Solweig: Ja, vi åkte i rättan tid. I dag har vi försökt acklimatisera oss till +30 grader, det tar på krafterna det med ;) Heja Amanda!

  SvaraRadera