lördag 21 januari 2012

Oj, vad vi inte skriver...

... men det finns helt enkelt inte ork.

Man kan snabbt sammanfatta tillvaron som att vi båda lever som ensamstående föräldrar halva dygnet var och jobbar andra halvan var. Har flyttat ifrån vårt underbara hus som vi hyrde och bor på en backpacker i en gammal husvagn. Delar alla fasciliteter med sjutton backpackers, vilket tär enormt på orken. En kyl som fryser grönsakerna, för få toaletter (igår kväll efter jobbet fick Ola vänta en timme på sin tur...) och folk överallt. Ganska påfrestande som heltidsarbetande småbarnsförälder på andra sidan jordklotet. Vi jobbar alltså båda heltid med barnen hemma, Ingrid börjar fem på morgonen och slutar efter lunch. Vi ses i bästa fall en timme mitt på dagen då vi försöker avhandla det viktigaste innan Ola börjar kvällspasset och jobbar tills barnen och Ingrid somnat. Det sliter. Men vi räknar nu ner dagarna.

Bra saker:
Alvin har lärt sig cykla! Och har ännu en lös tand, tur att några nya är på väg ut.
Engla har tagit ridlektioner på engelska och gått på kockskola med en italiensk kock.
Ingrid har efter tio år av klädtorka hittat en klädaffär där hon i stort sett vill köpa allt. Och får ha bakkurs med kockarna på jobbet.
Ola flagar i pannan men är snyggt solbränd. Gör espresso på caféet som tanterna lovprisar.

Sommaren har äntligen kommit på allvar och man kan liksom lita på solsken nästkommande dag också. Efter översvämningar och vrålregn har marken börjat värmas upp och klimatet börjar likna det man här i Golden Bay är vana vid inträder i början av december.

Idag har vi sett ko-kalv-får-get-häst-ponny parad med respektive djur prydda av pris-rosetter, beundrat husmorskaktävlingar, morotsodlarprisutdelning och fnissat åt genuin NZ farm-kultur. En årlig A&P-show, i år för 135: året i rad, där farmare visar upp sina stoltheter - allt från veterantraktorer till rakast morötter i olika längdkateogorier. Vedklyvnings- och fårklippningstävlingar med engagerade speakers, säckpipeorkestrar och nygjord getmjölksglass. Hästhoppning, obligatorisk ballongförsäljning och hoppborg, glada barn och fascinerade föräldrar.

Nu väntar fårstek i den ljumma kvällssolen med ett glas rött.

1 kommentar:

 1. Kul Alvin att du har lärt dej cykla! Men hur går det nu med bara ett bakhjul? Eller har du fått låna en med två hjul?
  Vi ser dej varje gång vi sätter på datorn, Alvin! Ett tandlöst leende från badkarskanten här i Alfhem. Vilken tand har du tappat nu?
  Grattis till dina ridlektioner Engla! Äntligen!Går det bra att förstå vad din lärare säger ,fast det är på engelska. Går det bra med dina skoluppgifter från Sverige?
  Har ni längre nu till jobbet eller är det i närheten? Det verkar vara liv och rörelse runt er på olika plan. Kul upplevelse med djur och maskinparad!
  Kramar från oss i Skattkärr
  Al

  SvaraRadera