lördag 29 mars 2014

Bokmässa på distans

Det är spännande att få följa Bokmässan i Örebro via datorn i soffan på Nya Zeeland. Facebook är allt man behöver för att hänga med!

Lördagskvällen är kommen här nere hos oss och stjärnhimlen glittrar klar. Det luktar brända popcorn i hela huset efter vårt försök att skippa köpta micropopcorn och istället försöka oss på micropoppning i egen papperspåse... Familjefilmen var tack och lov tillräckligt fängslande för att mysfaktorn ändå skulle infinna sig och popcornskålen tömmas.

Idag har vi vandrat kulle upp och kulle ner på farmen där vi bor. Höjdskillnaden på 100 meter per kulle känns i benen och skrubbsåren på handen påminner om eftermiddagsflitet att skura rent gamla träbackar. Här på Nya Zeeland köper man fortfarande öl i gamla charmiga träbackar. Vi investerade i ett lager häromdagen - för ringa 8 kr styck - och planerar att bygga en bokhylla av dem i vardagsrummet. Sidorna av en gammal kabeltrumma fick också följa med hem till tvagning och den ena har redan blivit vardagsrumsbord. Känslan på inredningen här börjar likna Englas Skafferi, vårt företag i vår sekelskiftesmiljö hemma i Sverige, och det höjer hemmakänslan i vårt lilla farmhus vi just flyttat in i.

Vi har lyckats låna ett våffeljärn till morgondagens fikastund i trädgården. Vardag som vi vill ha den. Det är de små sakerna som gör den härliga helheten. Vi känner oss närvarande i nuet och njuter att uppleva de små tingens storhet med alla våra sinnen skärpta.

Bokmässan dag 2 har just rullat igång hemma i det vackra vårvädret och vi fortsätter hålla alla tummar och tår för monter 49 där vår bok finns med på ett hörn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar