tisdag 27 mars 2012

Flyttfåglarna gör sig redo

Nu har vi gjort iordning vår älskade bil för sin vintersömn här nere i Central Otago. Och packat våra tillhörigheter i alla olika resväskor. Imorgon ska vi få flyga över hela det vackra land som vi så djupt älskar för att ta oss upp till Auckland, NZ:s enda storstad.

Hösten är kommen på Nya Zeeland och vi hör rykten om vårtecken på Östernärkeslätten, så nu har flocken flyttfåglar samlat ihop sig för att flyga hemåt igen. Denna resa har uppfyllt så många drömmar, på så många olika nivåer. Och likaså har denna resa närt nya drömmar som väntar på att uppfyllas. Den mest närliggande är att få köpa leverpastej och limpa på Ica! Men lite längre fram i tiden finns längtan att fördjupa kunskap, erfarenhet, människomöten och naturupplevelser ytterligare. För oss är Nya Zeeland en outtömlig källa till inspiration, bekräftelse, utmaning och välsignelse. Vårt "andra liv" här nere rymmer så mycket av storhet, närhet, visdom, humor och enkelhet.

Bara en så enkel smart sak som Toy library - leksaks bibliotek - vilken svensk småstad skulle inte välsignas av det? Eller vem skulle kunna motstå ett leende när man får dela vägen med tusen ulliga fårskallar?

Lake Wanaka med tant Ruth


Ola tog bilden och nickade eftertänksamt...


Fårhundens arbetspass

På väg, bokstavligt talat, till nya beten

Så smart. Att låna leksaker precis som böcker! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar