lördag 3 november 2012

Vardagen i bilder


Koncentrationsövningar för 6-7 åringar.
”Händerna på huvudet!”


 ”Håll i örsnibbarna!”

Sedan är alla barnen tillräckligt koncentrerade för att lyssna på lekinstruktionerna för  ”Fisk och havstång”. När man i leken blir tagen fastnar man på en klippa i havet och blir en vajande tång (här på NZ är de upp till fem meter långa och tjocka som läderskärp) En fisk måste komma och simma genom tången för att den ska kunna ”räddas” och flyta iväg.
Fullt ös!Alvin och Jordan – riktiga polare


Efter gympapasset är det fullt fokus på skrivuppgifterna i klassrummet. 
Fantastisk pedagogik där man både tillgodoser och utmanar kroppens och intellektets behov. 
Alvin nere till vänster i bild.


Arbetet kretsade denna dag kring ett fågelbo klassen hittat, 
där fåglarna vävt in hår från människor i sitt bo.
”They got some manhair”


Under tiden hade mor & far en dag på restaurangen som hade mitt-i-veckan-stängt, personalens ”weekend”. Ola övade på Latte Art; konsten att hälla skummad mjölk i vackra dekorationsmönster ovanpå espressokaffet. Ingrid testade Nya Zeeländska mjöler och surdegar med Lännäs-recept som övning inför kommande produktion.
Kafferast – det bästa på hela dagen…
… med gott sällskap. 
Surdegsbröd med varmrökt lax, frisésallad från trädgården 
och gorgonzolaost och en stund vid Facebook och med mejlen.


På fredagseftermiddagar samlas hela skolan i samlingssalen för en ”Assembly”. 
Barnen radas upp klassvis utomhus och alla ska stå på sin plats innan de får gå in.

Year 2 i bild med Alvin trea bakifrån.

Man sjunger tillsammans (med ett tryck som fick mamman att fälla en tår av rördhet, vilka sångröster!) och det delas ut diplom för barnens prestationer under veckan. Alla får diplom någon gång under terminen och det finns alltid något att berömma hos var och en. Positiv förstärkning högst konkret.
De yngsta barnen sitter främst och de äldsta barnen längst bak.
På skolan går barnen mellan 5-13 år upp till Year 8.

Engla i övre högra hörnet med synligt gult på sidan av tröjan och 
Alvin i nedre högra hörnet med fingrarna på hakan.
I skoluniformen finns olika plagg beroende på säsong. De flesta har den kortärmade blågula Papakaio-tröjan, många en blågul sportjacka med tryck på ryggen över eller en blå fleece med skolans namn broderat på bröstet. Som tjej kan man välja en rutig byxkjol med knästrumpor, marinblå långbyxor eller marinblå shorts. Grabbarna kör samma långbyxor och shorts, beroende på väder. Det finns även en marinblå och gul s.k. ”rugbytröja”, vad vi skulle kalla collegetröja, som är lika populär som den är dyr…
Våra barns högsta önskan var den blåa jackan med gula längsgående ränder på ärmarna - till föräldrarnas stora glädje. Snygg och praktisk enligt mamman ;)
Den obligatoriska solhatten för utomhusbruk upphängd 
på kroken i klassrummet i slutet av skoldagen.

3 kommentarer:

 1. Härligt att ha funnit en bästa polare för Alvin,d betyder ju allt:))Ser framemot att testa latteart i Lännäs i sommar! Här hemma har vi haft ett lugnt och skönt höstlov,välbehövligt.Idag blir det att kratta löv och förbereda trädgården för vintern.Kram grannen C

  SvaraRadera
 2. <3 ;-), gäldjer mig att ni har det bra ;-)

  SvaraRadera
 3. Kul att se vardagsbilder från både skola och restaurang.Skönt med Alvin-kompis. Såna är viktiga. Hur är det med Englas dylika. Kanske mest hästar eller...?
  Här skulle det regna till och från idag, men det var mest från! Äntligen kunna hänga ut tvätt på strecket! Sol och vind! perfekt.
  Kram Solweig

  SvaraRadera