onsdag 14 november 2012

Äntligen ett hus!

Efter två månader på Nya Zeeland och sex veckor i camping-nivå-boende på ett rum och kök precis bredvid jobbet har vi äntligen hittat ett hus vi får flytta in i nästa vecka!
http://www.southernwiderealestate.co.nz/detail?l=9657

Finare kommer vi aldrig bo - återkommer om storyn bakom alltihop, ville bara dela med oss av vår glädje.

Nu börjar jakten på att fylla huset som står helt tomt - även utan kyl, frys och tvättmaskin. Vi äger just nu bara det vi hade med oss i resväskorna. All donations welcome...

Vi behöver sängar, soffa, köksbord och stolar, vitvaror, dammsugare, sänglampor, en hink och mopp, klädnypor, trasor, porslin, glas, bestick, stekpanna, konservöppnare, visp, grytunderlägg, toalettborste, plastpåsar, glödlampor... Det är som att flytta hemifrån men utan mammor till hands och med två barn - fullt arbetande heltid med barn i skolan och endast en bil fast vi skulle behöva två. En spännande utmaning när man är pigg :) Det är otroligt vad prylar som behövs bara för att få livet att fungera! (Vi försöker vara positiva och tänka att vi kan sova på mattan med varsin kudde, men jag vet inte... bagerskan blir tillräckligt ledbruten under arbetstid - hahaha! ;)

Kök i samma del som...

... vardagsrum 1

Vardagsrum 2

Vårt sovrum med walk in closet (!)

Utsikt från vårt sovrum

Barnens (!) badrum

Vårt (!) badrum

Del av trädgården

Valnötsträd & körsbärsodling i trädgården

Det hela är så fantastiskt så vi knappt tror det själva!

13 kommentarer:

 1. Det är ni väl värda :)

  SvaraRadera
 2. Wow! Detta är ni helt klart förtjänta av! Vilken lycka, skönt att veta vart ni ska bo framöver! Nu väntar vi bara på adressen.
  Kramar från oss i Skattkärr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja,lycka är det rätta ordet :)

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Varje kvinnas dröm-Walk in closet ;) Skönt m hus, hemmet det tar sig m tiden:)) Och ni är ju en fena på att göra något av ingenting :))Kram Carro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ja tur att jag tog med några finklänningar den här ggn så jag har nåt att hänga där - inte bara backpackerkläder! Vi investerade iaf i galgar idag ;)

   Ja, med Guds hjälp går det ganska bra att skapa ur ingenting - Han är en fena på det har jag hört <3

   Radera
 5. Så fint! Finns risk att ni aldrig vill lämna det kan jag tro! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken har föresvävat oss ;) Det är till försäljning men marknaden här är trög, så vi är glada så länge vi får hyra det, dvs ingen kommer och lägger vantarna på det och vill köpa det!

   Radera
 6. Hej! Har du/ni skrivit om visa och uppehållstillstånd någonstand. Trodde det var rätt knepigt i NZ. Per i Tallinn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Per!
   Ja precis, det är knepigt. Det tog oss femton år ;) Vi har inte skrivit något generellt om uppehållstillstånd och visum någonstans då alla fall är olika, men hjälper gärna till genom vår Resebyrå på www.wholemeal.se.

   Generellt kan man säga att man är oerhört välkommen till NZ så länge man kan bevisa att man behövs och att man inte tar någon annans jobb. Eller om man är väldigt rik och kan investera eller får någon NZländare att vilja gifta sig med en :) Det finns listor på bristyrken och bagerska var en av dem, det var vår väg in i landet.
   Mvh Ingrid, Wholemeal

   Radera