torsdag 28 januari 2010

Himlen runt hornet

I dag har varit en fantastisk dag! Lisa Nilssons 90-tals hit Himlen runt hornet har gatt som ett mantra genom mitt huvud idag. 
Vi rymde fran not-farmen. Till och med Engla, som annars ar en valdigt tapper sjal, tyckte inte att det var vart laskig mat och mogligt boende ens for att fa mata flasklammet morgon och kvall. Vi hade lovat att stanna och arbeta pa farmen med notterna till pa torsdag och forsokte verkligen harda ut. Torsdag skulle namligen vara dagen D da det skulle bli farklippning av ull (Ola och Ingrids stora passion) Men helt omoget harligt befriat bestamde vi oss morgon nummer tre att det fick vara nog! Inte skulle val vi anvanda var dyra semestertid till nagot sant har? Det finns ju faktiskt 100 farmer i var bok som vi kan ringa till och be om att fa komma. Varre an detta kunde det knappast bli, skrev en lapp och drog!

Och det blev det i sanning inte heller. Efter att busigt fnittrande ha mumsat glass pa var rymmarstrat joinade vi en Gipsy Fair lite langre soderut. Olas extrakusin Pernilla bor p[ NZ med sin man Andrew och de lever annu mer harligt befriat an vi i en sann HUS-BIL. Helt enkelt ett trahus pa en lastbil. Som klippt ur en sagovarld ur Harry Potter. De reser runt tillsammans med 20 andra husbilar som ett zigenargang, fast bara jamforbart med folkgruppens basta och mest positiva rykte och egenskaper, och arrangerar marknader runt om i landet 8 manader per ar. Vilka skapelser dessa bilar var. Och vilket bemotande vi fick! WOW!

Efter avslutat arbete for deras del foljde vi med Pernilla, Andrew och den lilla bebisen i magen ut till den dramatiska strandremsan och hade BBQ i den ljumma kvallen till vagornas brus. Vi har nu fixat sa vi kan sova alla 4 i var van och blev saledes granne for 2 natter med den trollska husbilen som de under flera ar snickrat pa. Deras boende kombinerar det basta av ett trahus med plastic-fantastic-husbilen vi ar varna att se hemma pa svenska vagar. Kok, soffa, sang, toa, dusch, hela balatten inrymt i tra pa ett 14 kvm flak. Vi jobbar pa att ladda upp lite bilder.

Val dar bredvid harliga manniskor kande vi alla fyra att vi antligen landade i bade sjal, kropp och hjarta. Det har i sanning tagit tid att varva ner, det ar nastan otackt att upptacka vilket overvarv vi gatt pa de senaste sex aren. Tur att vi har tio veckor pa oss att riktigt softa ner for att komma hem mjuka och goa till pask! 

I kvall sitter jag pa farm nummer tva. Lika ruffigt och nastan lika fuktiga och mogliga madrasser, men hos en familj som vikt nagra dagar att vara vara vardar. Helt fantastiskt! Vilken skillnad det gor med en varm valkomnande familj och vallagad, god mat i riklig mangd. Da kan man sta ut med manga oskona madrasser... Vi vaknade imorse till nygraddade plattar och hemmagjord yoghurt. Frun i huset meddelade att hon precis skulle ga ut och mjolka geten for att kunna erbjuda farsk mjolk till kaffet. Som jobb fick vi idag satta upp stangsel runt dammen for att inte getterna ska falla dari, rensa ogras runt majsplantorna och aka till en nybyggd vaderkvarn och kopa stenmalet NZ mjol. Himlen for en bagerska! EFter en eftermiddagsfika med lite surf och 4 wheel drive med var van pa beachen blev det BBQ i tradgarden med kott fran farmen, nyupplockade farskpotatisar, gudomliga oliver, nybakt brod och harligt sallskap. Familjen har fem barn mellan 4 manader och 14 ar, och vi samsas om arbetet, som uppenbarligen inte finns nagon brist pa, med en kines som ocksa tar sig runt landet genom att arbeta pa farmer. Vi traffar dagligen en nio veckors hundvalp, 2 katter, 30 getter med langa oron, 2 kor, 5 hastar, 30 hons och nagra myggor.

Havsvattnet ar korallgront, luften fuktig och varm, barnen sover sott, teet smakar gott, bilen gar bra, reserutten ligger klar, vi ar friska och krya, solbrannan borjar grundas, en skon natt vantar, stjarnorna tindrar, vi ar lediga och bast av allt - vi borjar forsta att vi faktiskt ar det.

Tack for alla tankar ni sander oss! Det betyder sa mycket.
Stora krama rutan pricka over a & o  genom Ingrid, denna gang

4 kommentarer:

  1. Man sitter som och ler här i den sanslösa snöyra vi har i dag i Kjula... Vi bor på ett stort litet damkorn i utkanten av den avlägset belägna pluttgalaxen! Keep the shalom going!
    /Pär

    SvaraRadera
  2. Härligt låter det, trots fuktiga & knöliga madrasser! Jag hoppas att ni får fortsätta o känna er lediga o att nifår göra så mycket upplevelser att det rinner över!!!
    KRAM

    SvaraRadera
  3. Tack för mailet :) Jag har ju varit inne på nån wordpress sida och undrat varför ni aldrig uppdaterar,men här är ni ju ;)
    Underbart med en varm och go familj att andas ut hos,bara det finns "hjärta" löser sig nog det mesta praktiska!
    Insåg idag att gubben får köra en repa m traktorn hos er,det snöa galet mkt inatt, och inga möss är infångade än ;)
    Ta hand om er!KRAM Carro

    SvaraRadera
  4. Pär: Ja, tänk att vi inte trillar av här nere, inte ens från ett dammkorn :)
    Märta: Barnen saknar dig verkligen. De hittade ett substitut i svenska Pernilla här om dagen och berättade lyckliga på kvällen att "hon är så lik Märta!"
    Carro: Kan man ha bättre grannar?!? :)

    SvaraRadera