tisdag 26 januari 2010

Skrivet 22 jan och till slut uppladdat efter mycket krångel på en tvättmaskinsaffär i Hawera

den 22 januari 2010 utanför New Plymouth.


Dagen började äventyrligt med att vi sovit i bilen någonstans längs vägen, något man absolut inte får enligt osäkra källor. Nya Zeeland har ingen allemansrätt, varför det är vanskligt att campa någon annanstans än på campingar. Men det gick bra och var riktigt roligt att se barnens ögon när vi dukade frukost (toastbröd, jordnötssmör, nyplockad avokado och a-yoghurt m flingor) inne i bilen.

Sen tog vi oss genom en floddal så spektakulär att både Ingrid och jag kände oss helt slut av alla intryck efter några timmars färd. Som tur var kom vi snart fram till The Jury Garden, där vi ska bo och vara i några dagar.

Nu är det kväll och jag sitter i det mögliga hus vi fått att sova i och undrar över livet. Varför gör man som man gör? Idag har vi plockat nötter – tusentals nötter. Jag har krattat rent under maccadamiaträden och format högar av alla löv, bambubarkbitar, kodynga, fårlortar, kvistar och bark, samt förhoppningsvis nötter. Sen har Ingrid och barnen sorterat ut nötterna och lagt i en säck. Vi har fått samma feta fårkorv med cole slaw & toast till både lunch och kvällsmat. Lagt hungriga barn och duschat oss rena i en vattenskadad del av ett wool shed utan ordentlig handduk att torka sig med.

Inte är det för dessa upplevelser som vi åkt till andra sidan jorden? Nej, men de är en del av resan. Man kan ju fokusera på det jobbiga, eller se det befriande! Idag har våra söta änglar till barn fått fler upplevelser än på länge. Vakna i mysiga lakarn bredvid en fårhage vars kullar böljar som inget annat. Engla fått vara med och mata ett flasklamm och Alvin sörjt en död sparv. De har matat höns och plockat och ätit solmogna plommon tillsammans med Cassie, den fyraåriga flickan på farmen. Här på farmen finns vildkaniner, meterstora ålar, hästar, får, kor, höns, kalkoner och små gulliga kycklingar – som en 4H-gård, fast på riktigt!

Nu är det dags att sluta sina intrycksfyllda ögon. Imorgon serveras gröt från halv 8, sen är det fyra timmars arbete innan vi efter lunch kan åka in till närmsta samhälle och köpa en gryta, eller åka till havet, eller… Ja, det är ju som sagt i morgon.

1 kommentar:

  1. Vad spännande för barnen med alla djuren! Jag har skickat ett mejl till Ingrids mejladress.
    Kram Melinda

    SvaraRadera