måndag 15 februari 2010

Snabb uppdatering

Vilka dagar! Vi är så extremt trötta men så väldigt glada.

Vi samlade kraft hos våra underbara vänner Paul & Vonda i fyra dagar. Helpension och äktenskapsrådgivning, härligt sällskap och helande omgivningar. Vilken nåd! Första dagen bara sov vi och glodde på TV, tänk att det kan vara så skönt efter veckor av äventyr. Vi såg det som ett tecken på att vi alla verkligen slappnade av helt och hållet och verkligen njöt att bara få vara oss själva. Det ösregnade dessutom denna dagen - för första gången sedan vi kom hit för en månad sedan - vi har verkligen haft tur med vädret!

Dagen efter regnade det på fm, så vi såsade med vår frukost men kom sedan i väg på en vandring i regnskogen upp till ett dramatiskt vattenfall. Som klippt ur Sagan om Ringen satt där en älva vid dess fot och vävde blad till en matta. Dagen efter tog vi bilen över kullar med palmer och regnskog på serpentinvägar för att nå den gyllene stranden vid Totaranui. Det såg precis ut som en turistbroschyr med turkost vatten, stingrockor på en meter i diameter vid strandkanten, sjöstjärnor och krabbor. Vädret var perfekt, humöret på topp och badandet drömlikt.

Lördag lyxade vi på café, shoppade lite smått i konstnärliga Takaka, vår favoritby och toppade dagen med en "scenic flight" i ett litet 6-manna plan över Abel Tasman National Park. Gyllene stränder, regnskog och berg, dramatisk kustlinje, grottor, turkosa vikar och magnifika träd. Vad kan man säga? Storslaget! En halvtimme på 1000 meters höjd med en pilot av coolaste gods och en känsla av att medverka i TV-serien "Doktorn kan komma". Öronmuffar och headset som på film, vinröda sammetssäten, luftgropar, propeller fram, kvällsolkens glans på deglänsande vingarna, landningsbana mitt i kohagen...

Igår, söndag tog vi oss lite söderut för att landa på campingen i Kaiteriteri, portalen till nationalparken söderifrån. Idag har vi utmanat oss själva med en heldag som nog få genomfört med en fyraåring och en sjuåring tidigare. En och en halvtimmes båtresa in i Nationalparken via sälkolonier och spektakulära bergsformationer, upp till Awaroa för att efter en stärkande fika med ål-matning och ugglebeskådande starta en vandring på strax under två timmar över ett berget ner till andra sidan för ett belönande dopp. Våra barn är så tappra och har så starka ben. Utfodrade med "orka-gå-plättar" och stärkande små russinpaket knatade de på snabbare än många på vandringsleden. Bad i helklart vatten med krabbnyp i tårna, lunch i skuggan och racerbåt tillbaka till bilen tog musten ur oss allihop.Vilken dag. Röda om näsan och saltvattens-pealade på kroppen hoppas vi på en god natts sömn.

Imorgon lämnar vi den storslagna Sydön för att åter ta färjan till Nordön. Pernilla & Andrew väntar oss på middag i sin husbil i morgon kväll och vi ser fram emot att återse dem. Nu ett glas vin under stjärnorna på med en brieost och ett nyförälskat äkta par. Ja, vi! :)

3 kommentarer:

 1. Ett ny förälskat par låter inte helt fel! =)
  Det är väl skönt att man, när man stannar upp, kan inse vad man känner för varandra! Sen har ni ju rätt bra förutsättningar för tillfället också!!!

  SvaraRadera
 2. Hej fina ni! Har ni sett mina kommentarer? Det verkar väldigt osäkert eftersom jag hela tiden läser andras kommentarer men aldrig ser att mina nått fram - vad gör jag fel?
  Ni är vilket fall som helst ena riktiga "lyckossar" som kan titulera er nyförälskat par. Njut av att vara ni på ett underbart ställe på jorden!Kram från Anna Å

  SvaraRadera
 3. Vilka barnbarn vi har!! Känner oss så stolta. Tänk att de får upptäcka så mycket tillsammans med sina fantastiska föräldrar! Alvin: Du ser så lycklig ut under pappas hatt. Dina ögon tindrar ända hit till Alfhem. På korten verkar det som om ni båda har vuxit jättemycket. KRAM

  SvaraRadera