onsdag 26 september 2012

Familjens fjärde resa

Natten före, tyvärr inte kväll längre.
Vi plockar, pysslar, rotar fram och strukturerar. Försöker bocka av, påminner varandra, suckar, blir pirriga, gläds, får ny kraft samtidigt som vi hoppas att morgondagens förmiddag har tolv timmar så att vi hinner allt.

Tänk att allt det sista alltid tar längst tid. Dubbelt så lång tid som man tror. Men ändå blir man alltid färdig. Klockan närmar sig småtimmarna och vi får nog ge oss för idag. Vi har i alla fall plockat fram det mesta av allt som ska med, duschat sista gången, tömt vattensystemet på vatten, burit in alla trädgårdsmöbler, betalat alla räkningar, svarat på alla mejl, köpt trosor, fixat reseapoteket, klippt oss, valt leksaker till packningen och  njutit vårt hem denna sista dag.

Imorgon lyfter vi åter mot vårt andra "hemland" Nya Zeeland. Denna gång för sju månader med jobb och skola. En helt annan tillvaro än den vi hittills haft där nere på jordklotets undersida. Denna gång känns det så seriöst men samtidigt väldigt välordnat. Förberett liksom. Vi känner oss mindre än någonsin, ödmjukare än tidigare men samtidigt bättre rustade. Den här utmaningen kommer så rätt i tiden, men samtidigt är vi väldigt nervösa för hur det ska gå. Det är ju så mycket som ska stämma när man flyttar en hel familj och deras hem till nya betesmarker. Vi hoppas vi blir mätta och får en fin hage!

Men först får vi äta upp det sista vi har här hemma i skafferiet och sedan ta oss runt klotet. 36 timmars resa varav 26 i luften. På vägen ska vi andas dansk och thailändsk luft innan vi når Aotearoa - the land of the long white cloud. Spännande!

1 kommentar: