fredag 28 januari 2011

Överraskningarnas dag

Dagen började vid den vackra stranden av Lake Rotorua. God morgon till de svarta svanarna. En kvinna passerade på sin morgonpromenad med sin åsna(!) i grimskaft. Varje morgon passerar hon lekplatsen vid strandkanten och låter barn som är där få sig en ridtur. Engla red lyckligt barbacka på åsnan som precis som i en serietidning gick framåt lurad av kvisten med blad ägarinnan höll framför den! Frukostfil innan vi packade ihop bilen (börjar få lite rutin nu...) Sheep dog trial, fårhundstävlingar, på ett gärde - precis som vi minns det med gubbar i farmarhatt och fåraherdestav som ska föra tre får runt en bana med hjälp av sin fårhund. Mycket fascinerade miljö!
På märkliga vägar hamnade vi på en inomhusshow med uppträdande får, 13 olika raser, ankor, fårhundar, kossor som mjölkades live på scenen och ullkastande farmare som spred ull över publiken. Hundar som gjorde pyramidkonster ovanpå fåren, flasklamm som kom inspringande i rampljuset, vilda maniskt fotograferande kineser och koreaner, får med dreadlocks, ullklippning av får på upphöjt podium. Genuint NZ lantliv inomhus på stor upplyst scen. Alvin lyssnade koreansk direkttolkning av den engelska speakern i hörlurar och vi vuxna spånade idéer om liknande shower i Sverige med bagartema. Ola som konferensier och Ingrid med bagarmössa med temat publikdeltagande degknådning live. Gemensam nämnare var utdöende kunskaper som turister uppenbarligen är beredda att betala multum för! Om tio år kanske...!

Vidare via hjälpsamma mekaniker som fixade husbilens batteri till ett café utan jämförelse. Vilken måltid, vilken service, vilket kaffe, vilka kakor! Vi njöt i två timmar och regnet kom smygande. Husbilen parkerades på en camping för natten och där överraskades vi av varma källor utanför dörren och en upplyst swimmingpool värmd av markens vulkanaktivitet. Underbart härligt utomhus-kvällsbad för hela familjen i ruskvädret. Nu somnar vi nog riktigt gott!

1 kommentar:

  1. Åh, det låter som ni har en helt underbar resa!!! du skriver så öevande så det är lätt att leva sig in i hur ni har det. Härligt med människor som tar sig tid att njuta av livet och att vara tillsammans med sina underbara barn!
    kan tillägga att ni inte har något att längta till i Sverige just nu, typ alla har vinterkräksjuka, det är bara kallt och trist.
    Med hopp om att våren snart kommer!
    Kramar från Jenny

    SvaraRadera